Twee maten, twee gewichten

VVL

Tegen de Vlaamse Verdedigings Liga (VVL), op wiens facebookpagina ongepaste reacties verschenen op de dood van een Belgisch-Marokkaanse jongen, loopt een aanklacht wegens racisme. Politici en Vlaamse media schreeuwden dagenlang om ter hardst hun verontwaardiging uit. Het ‘gelijkekansencentrum’ Unia is, naar eigen zeggen, de ‘woekerende, wilde internethaat kotsbeu’ en Wouter Van Bellingen, directeur van het ‘minderhedenforum’ laat geen kans voorbij gaan om zichzelf weer eens in de belangstelling te plaatsen.

Voor alle duidelijkheid: wat er op de site van de VVL werd gepubliceerd, was allesbehalve netjes. Maar er zijn nog véél meer facebookpagina’s waarop terrorisme wordt verheerlijkt, wordt opgeroepen om ‘ongelovigen’ te vermoorden en uitzinnig wordt gejuicht wanneer er weer eens een islamitische slachtpartij werd aangericht. Over dié pagina’s hoor je Van Bellingen of Unia niet. En er wordt evenmin juridisch tegen opgetreden. Want de politieke correctheid wil dat haat, racisme en discriminatie uitsluitend bij blanke westerlingen voorkomen.

De Duitser die vanop zijn balkon Ali David Sonboly uitschold na zijn massamoord in München riskeert momenteel een proces wegens ‘beledigingen’ (Elsevier). Bovendien waarschuwt de VN ervoor dat facebook, twitter en andere sociale media almaar meer worden misbruikt door moslimterroristen om volgelingen te werven en op te roepen tot geweld tegen niet-moslims (Nu.nl).

Unia en Van Bellingen dreigen met hun eenzijdige aanklachten net het omgekeerde te bereiken van wat ze willen. Ze zullen bij de doorsnee Vlaming nog méér weerstand opwekken tegen de almaar toenemende islamisering van onze samenleving, die door hen in alle toonaarden wordt ontkend. Het is juist de frustratie van de modale burger die niet wordt gehoord door zijn eigen politici en door de EU, wanneer hij zijn bezorgdheid over en onvrede met het huidige asielbeleid wil uiten, die facebookpagina’s als die van de VVL en initiatieven als ‘Soldiers of Odin’ doet ontstaan.

Wie iets zegt waarnaar toch niemand wil luisteren, gaat op den duur automatisch roepen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s