Met dank aan de islam!

Interview met aartsbisschop De Kesel

De Kesel
Heilig broederke De Kesel

Het aantal incompetente, ja zelfs ronduit gevaarlijke figuren in leidinggevende functies is bijna niet meer te tellen. Nog maar pas als (Belgisch) aartsbisschop aangesteld, begint De Kesel de islam al op te vrijen. De toekomst van het Westen is volgens hem ondenkbaar geworden zonder de islam. Meer nog: we moeten de islam zelfs ‘heel dankbaar’ zijn omdat die de godsdienst weer belangrijk heeft gemaakt.

Hoe wereldvreemd en achterlijk moet je zijn om in het publiek zulke uitspraken te doen? Weet De Kesel dan niet wat er met christenen gebeurt in islamitische landen? Weet hij dan echt niet dat leden van zijn eigen kerk in Duitse en Nederlandse asielcentra met de dood worden bedreigd? Dat ze er worden onderworpen aan de sharia, en dat christenen vaak apart moeten worden opgevangen omdat ze hun leven niet meer zeker zijn tussen moslims die zich gedragen alsof ze nog altijd in hun primitieve thuislanden zijn?

In Nederland, bijvoorbeeld, worden niet de islamitische daders gestraft of teruggestuurd, maar worden christenen en homo’s door stads- en gemeentebesturen geïsoleerd, uit schrik dat ze anders ‘racistisch’ zouden overkomen. Van discriminatie gesproken! De lofzangers van de ‘multiculturele maatschappij’ lijken niet eens te beseffen dat ze met deze maatregel een nieuwe vorm van apartheid invoeren, die de mislukking van de multicultuur alleen maar zwart op wit bewijst.

Trouwens, wanneer we die krankzinnige logica consequent doortrekken, dan moet de eigen bevolking van zowat alle Europese landen binnenkort massaal opzij worden geschoven omdat ze, als ‘ongelovigen’, moet worden ‘beschermd’ tegen de wreedheid en intolerantie van moslims. En dat ‘prachtige’ islamitische geloof wil De Kesel nu mee helpen te verspreiden, via onze (vooralsnog) katholieke scholen en allerlei christelijke organisaties.

Al een hele tijd werpt paus Franciscus zich op als promotor en verdediger van de islam. Organisaties als Broederlijk Delen en Pax Christi riepen, bij monde van Brigit Herremans, vorig jaar via kranten, radio en tv op om te stoppen met het redden van christenen uit het belegerde Aleppo. ‘Acties die focussen op religieuze minderheden, in dit geval de christenen, kunnen contraproductief werken’, vond Herremans. En daarom pleitte ze ‘voor een beleid dat burgerschap en diversiteit promoot.’ Lees: voor meer islam.

Juist zoals de hele EU bezig is zichzelf af te schaffen door miljoenen moslims op ons los te laten, zo is de katholieke kerk zichzelf aan het ondergraven. De ethische waarden, politieke en andere overtuigingen en religie(s) die eeuwenlang de fundamenten van onze westerse beschaving zijn geweest, worden systematisch ingeruild voor een ideologie die door haar eigen verachte vijanden (de ‘ongelovigen’ die we allemaal zijn) met de dag groter en sterker wordt gemaakt.

Hopelijk komt er een dag waarop al de Europese leiders – politieke en geestelijke – die hun eigen cultuur en volk hebben verraden daarvoor de rekening gepresenteerd krijgen. Misschien is het daarvoor al te laat. Maar als het gebeurt, zal het geen mooi schouwspel zijn.

(Over de vervolging en bedreiging van christenen in Duitse en Nederlandse vluchtelingenkampen, zie onder meer: ElsevierDe Morgen en Elsevier (2).)

Advertenties

4 gedachtes over “Met dank aan de islam!

  1. Zit er iets in het drinkwater of zo ?, Het lijkt wel alsof ze met z’n allen knettergek geworden zijn.
    Ook die meneer in Rome is absoluut van het padje af.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s