De grenzeloze lafheid van onze politici

media_xl_1002930
Kijk vooral naar het lachende gezicht van deze dierenbeul

Woensdag wordt er gestemd over een door Groen en Vlaams Belang ingediend wetsvoorstel dat onverdoofd slachten altijd en overal moet verbieden. Het is echter nu al geweten dat het voorstel zal worden weggestemd. Het Brusselse kreng voor Dierenwelzijn, Bianca Debaets (CD&V) en minister-president Rudi Vervoort (PS), zijn trouwens al volop bezig met de voorbereiding van het volgende islamitisch ‘offerfeest’ in Brussel en in de randgemeenten. Ook al verbiedt de EU uitdrukkelijk ieder gebruik van tijdelijke slachtvloeren. Debaets en Vervoort zijn dus ondubbelzinnig in overtreding! Europese regelgeving wordt blijkbaar alleen nagevolgd wanneer het politici goed uitkomt, anders wordt ze gewoon genegeerd. Ik roep dan ook op om massaal klacht in te dienen tegen Debaets en Vervoort. Of het veel zal helpen, is weer een andere vraag. Ik heb het vorig jaar geprobeerd, maar kreeg – maanden na het offerfeest – een brief van Vervoort waarin hij mijn klacht onontvankelijk verklaarde.

joods slachten
Ook joden maken zich schuldig aan onverdoofde slachtingen

CD&V heeft ook al laten weten dat ze tegen het voorstel zullen stemmen. Zij willen eerst doen wat ze nu al jaren doen: ‘in overleg gaan met de godsdienstgemeenschappen’. Wanneer iedereen voor een rood licht moet stoppen en een klein groepje dat weigert te doen, dan ga je niet in overleg met die overtreders, maar dwing je hen om te doen wat iedereen moet doen.

De CD&V die zich ooit een ‘volkspartij’ noemde, heeft stilaan afgedaan bij haar traditioneel kiezerspubliek en dus zijn arrogante Beke en zuurpruim Peeters op zoek naar een nieuw kiespubliek, dat ze bij de moslims hopen te vinden.

Open VLD is ook al lang aan het vissen in de islamvijvers. De neoliberalen zullen dus ook tegenstemmen, want volgens hen ‘is godsdienstvrijheid belangrijker dan dierenleed’. Onder het mom van religie is dus voor hen zowat alles toegelaten. Zij gaan, net als kruiperige Merkel, plat op de buik voor de islam, zonder het minste zelfrespect of verantwoordelijkheidsgevoel tegenover de eigen bevolking.

betoging_2
Bijna tienduizend betogers tegen onverdoofd slachten maakten geen indruk op de regering.

Maar de grootste lafaards zitten bij de N-VA, de partij die veel belooft maar weinig uitvoert en die het hardste roept, maar het gewoonlijk bij loze woorden laat. Alhoewel ze ‘100 procent’ achter het wetsvoorstel van Groen en Vlaams Belang staan, zullen ze het… toch niet goedkeuren. En wel omdat het niet in het ‘regeerakkoord’ staat en omdat de ‘andere meerderheidspartijen’ het evenmin doen. Hoe diep kun je vallen? Hoe laf en bedrieglijk kun je zijn? De N-VA, die in het verleden met minister Ben Weyts, bereid leek om eindelijk komaf te maken met dit dagelijkse en onnodige dierenleed, werpt de handdoek in de ring omdat ze andere partijen niks in de weg wil leggen. Smerige, laffe N-VA! Keer op keer stellen jullie je eigen kiezers teleur; in de vluchtelingencrisis, bij de belastinghervorming en nu ook in dit dossier dat nochtans door de eigen partij in gang werd gezet.

Het weinige dat nog restte van mijn geloof in onze politici, zowel federaal, nationaal als Europees, is hiermee verdwenen. Deze mensen hebben niet meer het recht om ons te vertegenwoordigen. Als bijna 88 procent van de Belgische bevolking zich uitspreekt tégen onverdoofd slachten, dan is de beslissing die deze lafaards nu gaan nemen niet alleen een kaakslag voor die eigen bevolking; ze drukt ook niets dan minachting voor de volkswil uit.

De oplossing ligt nochtans voor de hand. Indien alle politieke partijen unaniem vóór het verbod op onverdoofd slachten zouden stemmen, dan respecteren ze de wil van het volk én maakt het voor moslimkiezers geen verschil meer uit voor wie ze het best kiezen. Maar zelfs tot zo’n eenvoudig compromis zijn onze politici niet meer in staat. Alle, maar dan ook alle beslissingen – zowel nationaal als Europees – worden afgestemd op de goedkeuring door de islam. Liever dan zijn eigen grenzen te verdedigen, doet Europa een beroep op een levensgevaarlijke en onbetrouwbare dictator als Erdogan. En in plaats van een gezamenlijk standpunt in te nemen tegen dierenmishandeling in naam van de joodse en de islamitische religie, doen ze er alles aan om in het gevlij te komen bij de daders en overtreders.

Deze lafaards zijn bereid alles en iedereen ‘op te offeren’, als het de partijbelangen en de eigen macht maar dient. Deze huichelachtige, verwerpelijke en antidemocratische houding is niet alleen kenmerkend voor België, maar voor heel West-Europa. Een volk dat gekneld zit tussen een politieke elite die de eigen bevolking niet langer vertegenwoordigt en een externe vijand (in dit geval de islam die iedere dag meer en meer haar stempel drukt op onze samenleving) heeft maar twee keuzes: zich onderwerpen of in opstand komen.

De tijd zal het uitwijzen.

Advertenties

2 gedachtes over “De grenzeloze lafheid van onze politici

  1. Vooral in Limburg vallen de maskers van de politiekers met dubbele paspoort,alleen de moslim afkomst drijft boven.
    Dubbele nationaliteiten moeten worden verboden voor politieke mandaten,zij vergiftigen ons land en bevolking!!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s