‘Terreurverdachte die onthoofding bekende, loopt vrij rond in Brussel’

20081219justitie

Een Brusselse rechter heeft vorige week geweigerd een man in de boeien te doen slaan, ook al was die net veroordeeld als lid van een terroristische groep en gaf hij eerder toe dat hij in Syrië iemand had onthoofd.

De zoveelste uitspraak die bewijst dat Justitie geen enkele band meer heeft met de werkelijkheid. Een ex-Syriëbeul, die zelf heeft bekend dat hij een man heeft onthoofd, en die officieel gekend is als lid van een terreurorganisatie wordt door een Belgische rechter vrijgelaten ‘in afwachting van zijn proces’.
Wanneer gaan rechters eindelijk persoonlijk verantwoordelijk worden gesteld voor de totaal onbegrijpelijke beslissingen die ze keer op keer nemen? Zelfs na de gruwelijke aanslagen in Brussel, ziet zo’n rechter niet in dat hij de gemeenschap moet beschermen tegen zulke barbaarse en bloeddorstige islamieten? Dit houd je toch niet voor mogelijk!
Wordt het geen tijd om de ‘scheiding der machten’ in vraag te stellen? Hoort zo’n rechter niet zélf thuis in de gevangenis, of in een krankzinnigengesticht? En vooral: moet hij niet zelf strafbaar worden gesteld voor de eventuele consequenties van zijn beslissing? De overheid, en daar hoort ook Justitie toe, heeft immers DE PLICHT om de bevolking te beschermen. Deze rechter doet het tegenovergestelde, en niemand die hem hiervoor blijkbaar ook maar iets in de weg kan leggen.
Burgers hebben de mogelijkheid om het recht in eigen handen te nemen afgestaan in ruil voor bescherming en rechtsspraak door een officiële instantie. Indien die instantie weigert haar verantwoordelijkheid te nemen en haar taak naar behoren uit te voeren, is ze overbodig geworden.
Voor de zoveelste keer wordt het ‘maatschappelijk verdrag’ dat de staat met zijn burgers heeft gesloten eenzijdig verbroken. In zowat alle contracten leidt zoiets tot de nietigheid ervan.

Bron: ‘Terreurverdachte die onthoofding bekende, loopt vrij rond in Brussel’

Advertenties

Een gedachte over “‘Terreurverdachte die onthoofding bekende, loopt vrij rond in Brussel’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s