Boycot uitgeverij De Bezige Bij!

Jahjah

Binnenkort verschijnen er bij uitgeverij De Bezige Bij maar liefst twee boeken van Abou Jahjah, die wekelijks columns schrijft in de Belgische krant De Standaard die uitgesproken pro-islamitisch is. Jahjah is dan ook anti-joods en heeft veel sympathie voor jihadi’s en extreme moslims. Zijn uitspraken getuigen vaak van arrogantie en haat. Zo raadde hij een tijd geleden alle Belgen die moeite hebben met de aanwezigheid van almaar meer islamisten aan om naar het buitenland te verhuizen.

Dat zo iemand bij De Bezige Bij kan en mag publiceren, is een schande. De uitgeverij werd opgericht uit verzet tegen het naziregime en haalt nu een haatdragende ‘antizionist’ en fanatieke moslim binnen. Het eerste boek van Jahjah dat zal worden gepubliceerd heet trouwens ‘Pleidooi voor radicalisering’.

Laat merken dat u het daar niet mee eens bent, en koop geen boeken van De Bezige Bij meer tot ze op hun beslissing terugkomen!

Bron: Auteurs willen opstappen bij uitgeverij door boek Dyab Abou … – Het Nieuwsblad

Advertenties

7 gedachtes over “Boycot uitgeverij De Bezige Bij!

 1. Het is toch juist goed dat we via dit soort boeken kennis kunnen nemen van diverse meningen? Daarmee kunnen we ons alleen maar beter onze eigen mening vormen. Vooralsnog teken ik deze petitie niet dus..

  Like

  1. Beste,
   Dit is geen petitie, maar een oproep. Ik vermoed dat u Nederlandse bent. Hier in Vlaanderen kennen wij de mening van Abou Jahjah maar al te goed. Ooit heeft hij in Borgerhout (vlakbij Antwerpen) islamitisch straatgeweld ontketend. Al jarenlang maakt hij van iedere gelegenheid gebruik om de oorzaak van jihadisme en terreur bij ons, Vlamingen, te leggen, die hij voortdurend van racisme en discriminatie beschuldigt. Als het van hem afhangt, wordt Israël van de kaart geveegd. Nu hij in Nederland gaat publiceren, verhuist hij hopelijk ook naar daar. Jullie mogen hem hebben. Niemand zal hem hier missen.

   Like

 2. 🙂 voor de verhuiswens en sorry, niet goed gezien, geen petitie dus.

  Maar ik ben het er toch niet mee eens. In nederland hebben we ook zo’n bedenkelijke groepering: DENK heet het, en hoe verwerpelijk ook, het is goed dat het publiek ontdekt dat er in dit soort groeperingen vooral de mening overheerst dat ‘het aan de joden ligt’, dat alles in opdracht van de zionisten gebeurt etc.

  Ik las gisteren bijvoorbeeld even wat reacties op de facebook pagina van deze club en ben blij dat ik met eigen ogen heb kunnen lezen hoe deze mensen werkelijk denken. Er zitten behoorlijk wat jodenhaters bij en het is belangrijk dat ‘de westerling’ dat inziet. Bovendien zeggen sommige mensen daar openlijk dat ze westerse waarden niet aanvaarden, ook goed om je als westerling van te laten doordringen. Hoe meer zij openhartig worden, hoe beter we gaan inzien dat het een serieus probleem is. Maar ook zien sommige moslims zelf wellicht in dat dit niet langer verdedigbaar is.

  https://www.facebook.com/DenkNL/?fref=ts
  Je ziet hier bijvoorbeeld zo’n westerse vrouw roepen hoe geweldig deze groepering is, maar na een paar weken wat van die intolerante reacties lezen zal ze toch wel wijzer worden. Dat denk ik tenminste. Ze kan natuurlijk ook gewoon blind willen blijven en inderdaad om ‘de’ moslima’s te steunen eens een tijd met hoofddoek op gaan lopen.
  [ja echt , dat is een topic daar :-)]

  Ik ken heel wat linkse mensen die als tegenreactie op Wilders nu niet meer helder nadenken over wat er in de islam allemaal als regel geldt, zolang die linkse mensen niet zien wat de moslims werkelijk denken komt er geen verbetering in deze situatie en zullen [sommige] moslims door kunnen blijven gaan met het vermoorden van hun dochters die niets anders hebben misdaan dan verliefd worden op een westerling oid.
  En de rest, maar dat hoef ik hier niet te vertellen.

  Maar dat is alleen maar mijn idee, ik kan er flink naast zitten want ik heb ook maar een beperkte intelligentie.

  Like

 3. Beste Ingeborg, ik begrijp wat je bedoelt. Maar denk je niet dat de meeste mensen die opruiende jihadistische ‘meningen’ ondertussen niet kennen? Iedere dag zien we de bloederige resultaten van hun opvattingen op televisie, en het komt ook almaar dichterbij. Ik pleit niet voor censuur, maar ik vind wel dat het hoog tijd wordt dat men dit soort haatdragers geen forum meer aanbiedt. Jarenlang heeft men extremistische imams hun gang laten gaan, onder het mom van ‘vrijheid van meningsuiting’. We zien nu waartoe dat heeft geleid. Onze democratie is het enige politieke systeem dat in staat is zichzelf te vernietigen, en die richting is het aan het uitgaan. We moeten niet zomaar alles accepteren. Het is tijd voor protest en weerwerk. Jahjah is het type islamist dat terreur verklaart en goedpraat vanuit de opvatting dat het allemaal onze eigen schuld is: discriminatie, racisme, werkeloosheid, gebrek aan kansen, enz. Dat klopt gewoon niet. Veel jihadisten hádden goeie jobs en komen uit allesbehalve kansarme milieus. Het is hun onverdraagzame en gewelddadige religie die hen tot moord en haat aanzet. Het hoort gewoon niet dat een uitgeverij als De Bezige Bij dit soort jihadistisch gedachtegoed mee helpt verspreiden.
  Hartelijke groet!

  Like

 4. Beste Koen, ik denk van niet. Ik denk dat de meeste [zeker de linkse goedwillende en tolerante ] mensen juist denken dat er een klein groepje gekken rondloopt zoals ons in de media wordt voorgespiegeld. Dat kleine groepje zou zelfs niet eens islamitisch zijn. En die doen van die vervelende dingen. [but it has nothing to do with islam]. En ja, zielig want geen werk, opleiding etc. Dat horen we nu al zo lang, heb je geen Abou voor nodig.

  Ik weet ook wel dat ze een westerse opleiding genoten hebben maar dat vertellen de media er nooit bij. En dat ze westerse computers en telefoons gebruiken voor hun haatcampagne tegen dat westen. Onverteerbaar allemaal.

  Maar ik blijf denken dat het goed is dat alles openbaar moet, zowel die boeken van Abou, alsook mein kampf, de koran en en de bijbel. [misschien een speciale uitgeverij voor oprichten?]
  Die boeken op scholen verplichte kost maken en met begeleiding van intelligente mensen die geen last hebben van religie en evt. met nazorg.
  Ik weet het ook niet.
  We zijn allemaal mensen, wat moet dat toch worden met al dat geweld?

  Liked by 1 persoon

 5. Beste Ingeborg, je lijkt me iemand met veel gezond verstand en met kritisch inzicht. Als alle mensen daarover beschikten, dan zouden zulke publicaties als die van Jahjah & co inderdaad zo van tafel worden geveegd. Ik vrees alleen dat de meeste mensen niet meer kritisch (kunnen) denken, onder het motto dat alles gelijk- en evenwaardig is (een decadent en gevaarlijk gevolg van onze ‘postmodernistische’ maatschappij die geen vaste waarden meer (h)erkent). En daar profiteren vooral de haatzaaiers en religieuze fanatici van. In ieder geval dank voor je reacties!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s