Dappere Herman Brusselmans!

Herman Brusselmans

Herman Brusselmans – literair pooier en professioneel zeiksmoel – heeft in Humo onderstaand stukje gepubliceerd. Hij heeft het voor één keer eens niet over kutten, beffen, neuken, aftrekken, zuipen of over zijn larmoyant liefdesleven, maar… over moslims en de linkse elite! Hallo?

Brusselmans is al heel zijn schrijverscarrière een platte opportunist die zijn boterham verdient met schelden, spotten, uitlachen en zichzelf tot in den treuren plagiëren. Hij bezit het wansmakelijke talent om te weten wie of wat hij op een bepaald moment het beste belachelijk kan maken om er zelf zoveel mogelijk profijt uit te trekken. Een potsierlijke opgeblazen windhaan die, zonder zelf een mening te hebben, met zijn kolossale, pokdalige snuffel perfect opsnuift vanwaar de luchtstroom komt waarop hij met de minste inspanning het verste mee kan glijden.

Jaren geleden had ik op VRT-Radio 3 (nu Klara) een wekelijkse column. Toen ik Herman Zeiksmoel op een keer lik op stuk wilde geven tijdens een van mijn praatjes, weigerde de redactie het uit te zenden. Ja, sorry, hoor, maar ze wilden het liever niet meer meemaken, zoals al vaker was gebeurd, dat de Grote Vlaamse Schrijver weer eens verongelijkt aan de telefoon hing te zeuren en te zeiken omdat hij zich beledigd voelde, en er vervolgens mee dreigde niet meer aan een VRT-programma te willen meewerken.

Het moet dit kleingeestige puberale mannetje niet zijn ontgaan dat er in Vlaanderen toch (heel) stilaan een andere wind begint te waaien die ‘progressief links’, zoals ze zichzelf graag noemen, meer en meer tegen de haren in strijkt. Herman Grootbakkes moet bij zichzelf hebben gedacht dat hij misschien toch beter een voorzichtig slagje om de arm kon houden, voor het geval dat… want je weet maar nooit… stel dat hij ooit van kamp zou moeten wisselen… En als die van Charlie Hebdo succes hebben door met alles en iedereen de spot te drijven, moet Herman de Onversaagde, hebben gedacht, waarom ik dan niet?

Voilà, zo kennen we hem weer! Onze dappere Herman Brusselmans, de grote Vlaamse Volksschrijver die zichzelf zo graag hoort keffen en zijn volk leerde beffen!

Brusselmans

Advertenties

Een gedachte over “Dappere Herman Brusselmans!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s