Hernieuwd islamitisch doodsvonnis tegen Salman Rushdie zet 600.000 dollar op het hoofd van de schrijver

Salman Rushdie

Islamitische geestelijken hebben opnieuw een doodvonnis afgeroepen over schrijver Salman Rushdie. Ondertussen staan onze westerse politici en zakenlui te trappelen van ongeduld om zaken te kunnen doen met die Iraanse huurmoordenaars. De ‘fatwa’, waarbij men alle gelovigen oproept én beloont om een ‘ongelovige’ af te slachten, is een door-en-door islamitisch gebruik, waarbij haat en wraak zorgvuldig in stand worden gehouden en zelfs aangewakkerd. Toch blijven veel westerse ‘wegkijkers’ volhouden dat dit niet echt tot de (zogezegd ‘gematigde’) islam behoort, want die is ‘vrede en liefde’.

Er bestaat trouwens geen ‘gematigde’ versie van de islam, doodeenvoudig omdat er geen interpretatie van de koran wordt toegelaten. Zelfs eender welke vertaling uit het Arabisch is ongeldig, omdat ze door de moslims uitsluitend als een ‘uitlegging’ wordt beschouwd, niet als het authentieke woord van allah.

Wie tegenwoordig het bestaan van de concentratiekampen en van de holocaust ontkent, kan daarvoor worden gestraft. Het zou niet meer dan normaal zijn dat ook ontkennen dat de islam aanzet tot geweld, onverdraagzaamheid en zelfs tot moord, strafbaar wordt gesteld. In plaats daarvan zijn het de islamverdedigers die in onze media altijd en overal het hoge woord mogen voeren, terwijl islamcritici met pek en veren worden besmeurd. Het zijn degenen die telkens weer komen verkondigen dat de islam zoals die zich iedere dag overal ter wereld aan ons toont eigenlijk niét de echte islam is. Door te beweren dat al het negatieve, onverdraagzame, gewelddadige en fanatieke niet wezenlijk zijn voor de islam, houden deze ‘goedpraters’ een gigantische leugen in stand. Eigenlijk willen ze ons wijsmaken dat we niet echt zien wat we zien.

Tientallen uitgevers, vertalers en boekhandelaren werden sinds de door Khomeiny uitgeroepen fatwa al met de dood bedreigd of daadwerkelijk vermoord. Maar liefst 27 jaar na dat publieke doodvonnis laten de huidige islamitische leiders van Iran weten dat Rushdie nog altijd vogelvrij is en verhogen ze zelfs de prijs op zijn hoofd.

Westerse leiders, zoals Merkel, die verkondigen dat de islam tot hun land hoort, keuren hiermee impliciet het hernieuwde doodvonnis van Rushdie goed. Zij doen in wezen afstand van de vrijheid en de mensenrechten – kortom van de beschaving zoals wij die hier kennen. Zij staan toe dat één man kan worden opgejaagd door miljarden potentiële islamitische huurmoordenaars.

Wanneer zal iemand van onze leiders eindelijk eens het lef hebben om luid en duidelijk te verklaren dat een ‘religie’ waarin een rijkelijke beloning op het hoofd (letterlijk!) van een onschuldige schrijver wordt gezet, waarin dieren afschuwelijk moeten lijden ter ere van een god, waarin eerwraak, gruwelijke lijfstraffen en onderdrukking van vrouwen en holebi’s de normale gang van zaken zijn, NOOIT tot onze westerse samenleving kan of mag behoren? Voorlopig kan het nog worden gezegd.

Maar er komt een tijd dat zulke woorden ook tot een fatwa zullen leiden, en die is niet meer ver af.

Bron: Hernieuwd islamitisch doodsvonnis tegen Salman Rushdie zet 600.000 dollar op het hoofd van de schrijver – Boeken – Knack.be

Advertenties

Een gedachte over “Hernieuwd islamitisch doodsvonnis tegen Salman Rushdie zet 600.000 dollar op het hoofd van de schrijver

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s