Wapengeweld in de VS: ‘God lost dit niet op’

Knack presteert het om de jongste islamitische moordpartij (in Amerika) in het rijtje van ‘schietincidenten’ te plaatsen, die het gevolg zijn van de vrije wapenverkoop. Die heeft met dit geweld niets te maken. De échte waanzin heet islam.

Waarom wordt er alweer (bijna) niet gesproken over de drijfveren van de moordenaars in Amerika? ‘Geradicaliseerde’ moslims die een baby van 6 maanden achterlaten om genadeloos ‘ongelovigen’ te gaan neerschieten. Ik ken maar één ‘religie’ die in staat is om mensen tot zulke waanzin te drijven. Maar nog altijd mag dat niet worden gezegd. Pas wanneer dit bespreekbaar wordt, zal er misschien (?) iets ten goede veranderen.

Hoe kun je nu nog blijven volhouden (zoals Hans Bonte) dat al dat radicalisme is te herleiden tot ‘zich uitgesloten voelen’? Zeker wanneer blijkt dat de daders van recente islamitische terreur ogenschijnlijk goed geïntegreerd waren en zelfs goedbetaalde jobs hadden? Zolang er een taboe rust op het woord ‘islam’ zijn alle inspanningen om de terreur te stoppen dan ook zinloos.

Bron: Wapengeweld in de VS: ‘God lost dit niet op’ – Wereld – Knack.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s