Klacht tegen jihadist Younnes Delefortrie verworpen

Delefortrie

Dit jaar diende een moslimmeisje een klacht in bij het Interfederaal Centrum voor gelijke kansen en bestrijding van discriminatie en racisme omdat ze in een hogeschool was geweigerd wegens het dragen van een hoofddoek. Zij kreeg gelijk van het Centrum en de school heeft haar regels moeten aanpassen. Een andere moslimvrouw diende dan weer een klacht in omdat gemeentepersoneel had geweigerd haar een nieuwe identiteitskaart uit te reiken met daarop een foto waarop ze met hoofddoek stond. Ook zij kreeg haar zin. Een bedrijf werd door het Centrum op de vingers getikt omdat het een vacature had uitgeschreven voor iemand van Belgische afkomst. Dat was, volgens het Centrum, discriminerend. Bovendien stelt het Centrum in zijn jaarverslag 2014 ‘dat discriminerende praktijken heel sterk onderschat blijven in de samenleving. Dit heeft op jongeren met een migratieachtergrond heel negatieve gevolgen op psychologisch en sociaal vlak: ze hebben stress, ze zijn gedemotiveerd en depressief en hebben geen vertrouwen in Belgische instanties en hun ambtenaren. Dit geleidelijke sociale afhaken zien we bij alle kwetsbare jongeren, maar de etnische afkomst is een factor die het fenomeen versterkt.’

Zogenaamde xeno- en islamofobie staan bij het Centrum dus hoog op het lijstje. Wat volgens het Centrum nochtans wél mag, is publiek je bewondering uiten voor Osama Bin Laden, voor (de gruweldaden van) Islamitische Staat en voor zelfmoordaanslagen. Younnes Delefortrie, een veroordeelde Syrië-terrorist en lid van Sharia4Belgium verkondigt in zijn boek Mijn persoonlijke jihad radicale islamitische opvattingen en doet discriminerende uitspraken over homo’s, vrouwen en ‘ongelovigen’. Hij verkondigt zijn jihadistische sympathieën niet alleen in zijn boek, maar mocht dat ook nog eens op de VRT-televisie komen doen.

Op 17 oktober had ik bij het Centrum klacht ingediend tegen de verspreiding van dit boek, waarin terreur en jihad worden verheerlijkt. Vandaag (4 november) ontving ik een brief van het Centrum, waarin ze mij meedelen dat juridische stappen alleen dan mogelijk zijn wanneer er sprake is ‘van een aanzettingsmisdrijf’ dat ‘moet ingegeven zijn door racisme of xenofobie’. Daar is, volgens hen, in het geval van Delefortrie en zijn jihadistische opvattingen geen sprake van.

Waarvan akte.

Advertenties

2 gedachtes over “Klacht tegen jihadist Younnes Delefortrie verworpen

  1. Zo zie je maar weer waar deze soort centra voor staan. Wij zijn niet de racisten, dat zijn zij. Dit centrum steunt dus een terrorist! Onmiddelijk sluiten dit centrum! Wat een schoften!

    Like

  2. Ben ik nog een keer Koen. Ik heb dit centrum een email gestuurd met de vraag of ze het lef hebben om dit boek uit de handel te laten halen. Het bevat namelijk wel racisme en het verheerlijkt de jihad wat geweld tegen anders gelovigen goedkeurt. Dus het roept wel degelijk op tot geweld tegen andere mensen. Als ik wat van ze hoor dan laat ik je dat weten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s