Angela Merkel als verlicht despoot

Merkel en Erdogan
Moet je dat gezicht van Merkel zien. Het lijkt wel een puber die haar eerste kalverliefde doormaakt.
Merkel en Erdogan
En kijk dan eens naar het gezicht van Erdogans vrouw: één en al misprijzen voor Merkel.

Angela Merkel is een regelrecht gevaar geworden voor de vrede in Europa. Meer en meer stelt ze zich op als een ‘verlicht despoot’ die meent te weten wat goed is voor iedereen en die haar wil te allen prijze zal doordrukken. Merkel schendt de ene na de andere afspraak (Dublinverdrag, Schengen, onderhandeling met Turkije) en handelt eigengereid tegen alle democratische principes in. Ze trekt zich niets aan van het parlement, van de kritiek binnen haar eigen partij, van de groeiende weerstand van de Duitse én de Europese bevolking, of van de andere EU-landen.

Met haar waanzinnige politiek dreigt ze niet alleen Duitsland naar de afgrond te slepen, maar zaait ze tweestrijd in Europa. Wie het niet met haar dwaze plannen eens is, zoals de leiders van Oost-Europa, noemt ze onverdraagzaam en racistisch. Merkel, die enkele jaren geleden nog zei dat de multiculturele samenleving een complete mislukking was, werpt zich nu op als dé grote verdedigster van de islam. Volgens haar hoort die intolerante ideologie opeens bij Duitsland en bij Europa. Ze blijft ‘vluchtelingen’ uitnodigen, ondanks oproepen van de minister van Economie en van het hoofd van de politievakbond om de instroom te stoppen. Per dag komen er in Duitsland immers tussen de 8.000 en 10.000 nieuwe asielzoekers binnen. Hier en daar gaan zelfs stemmen op om een muur te bouwen aan de grens met Oostenrijk.

Merkel heeft een zware fout gemaakt met haar ‘Wir Schaffen Das’, en is te koppig om dat nu toe te geven. Nu het allemaal duidelijk verkeerd begint te gaan, probeert ze de rest van Europa mee te sleuren in haar ondergang en die van Duitsland, door het opleggen van verplichte quota voor asielzoekers.

Merkel meent te moeten handelen vanuit haar persoonlijke geloofsovertuiging. Die mag ze hebben, maar om die op te dringen aan de rest van de bevolking, dat is meer dan een brug te ver. Zonder het parlement of de rest van de EU-leiders te raadplegen, bezoekt ze Erdogan en spreekt met hem af dat ze de toetreding van Turkije tot Europa zal versnellen.  Dat er in Turkije op grote schaal mensenrechten worden geschonden en dat de Koerden – de enigen tot hiertoe die echt weerwerk tegen Islamitische Staat hebben geboden – gewelddadig worden onderdrukt, schijnt het ‘geweten’ van Merkel minder te belasten.

Bijzonder verontrustend is dat niemand van de EU-leiders (behalve dan in Oost-Europa) haar durft tegen te spreken. Allemaal lopen ze Mutti volgzaam en kritiekloos achterna. Hun woorden zijn niets dan holle echo’s van het politieke gebral van despoot Merkel, die bezig is Europa in sneltreinvaart over te leveren aan de islam. Ook de officiële media hebben zo goed als geen oog voor de weerstand bij de bevolking, die dagelijks toeneemt.

De groeiende ongerustheid, angst en woede van de Europeanen wordt hooghartig opzijgeschoven, en duidelijk niet ernstig genomen. Wie het waagt kritiek te uiten, moet niet rekenen op een begrijpend wederwoord of een debat. Hij of zij wordt meteen ‘xenofoob’ of ‘islamofoob’ genoemd. Als het van Merkel afhangt worden ook de sociale media aan banden gelegd. Op die manier wil ze het enig overgebleven (geweldloze) middel waarmee mensen hun boosheid en bezorgdheid kunnen ventileren, censureren.

Een hooggeplaatste CDU-mandataris zei onlangs nog tot een volle zaal ongeruste Duitsers, dat al wie niet akkoord gaat met de massa-integratie de vrijheid heeft om Duitsland te verlaten. De eigen bevolking wordt dus niet alleen aan haar lot overgelaten, maar ook tot tweederangsburgers gedegradeerd. Wie vreest dat Duitsland, en bij uitbreiding heel West-Europa, een complete gedaanteverwisseling zal ondergaan, krijgt de raad ‘op te rotten’.

Bezorgde en angstige burgers die niet langer door hun eigen leiders worden gesteund en vertegenwoordigd, raken gefrustreerd. Wanneer die frustratie niet ernstig wordt genomen, is het alleen maar een kwestie van tijd voor ze escaleert tot geweld. Dat gewelddadig verzet is er al, maar nog niet op een georganiseerde manier. Hier en daar worden asielcentra in brand gestoken of komen betogers op straat.

Het voorlopige dieptepunt is de (mislukte) moordaanslag op de Keulse kandidaat-burgemeester Henriette Reker, die voorstander is van Merkels ‘gulle’ asielpolitiek. Die brutale aanval heeft van haar een ‘martelares’ gemaakt, die met grote meerderheid van de stemmen werd verkozen. Natuurlijk moeten we dit geweld veroordelen. Maar dat doe je niet door massaal op het slachtoffer te stemmen, zoals nu is gebeurd. Reker komt immers als grote overwinnaar uit de bus, niet wegens haar politiek programma (waar een flink deel van de Duitsers niet achterstaat), maar omdat ze werd aangevallen.

De kiezers uit Keulen hebben dezelfde reflex als Merkel vertoond. Ze hebben zich bij hun keuze laten leiden door sentimenten en emoties. En dat uitgerekend op een moment dat niet het gevoel maar de rede de doorslag zou moeten geven. Want als er vandaag iets is waar we dringend nood aan hebben, dan is het wel de terugkeer van het verstand in de politiek.

Advertenties

Een gedachte over “Angela Merkel als verlicht despoot

  1. “Nu het allemaal duidelijk verkeerd begint te gaan, probeert ze de rest van Europa mee te sleuren in haar ondergang en die van Duitsland”. Dat is dan de derde keer in een eeuw tijd. Merkel is de vrouwelijke, omgekeerde variant van Hitler. Haar irrationaliteit is onevenaarbaar. En dan moeten we nog kennis maken met Hillary as president. Vrouwen aan de macht? My ass!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s