VRT en VTM: propagandazenders voor islamitische terreur

Jihadist Younes Delefortrie
Jihadist Younes Delefortrie

Een boek waarin een neo-nazi de moord op zes miljoen joden en het fascisme zou verdedigen, zou onmiddellijk – en terecht – uit de handel worden gehaald. Een boek van (ex?-)Islamitische Staat-terrorist Younes Delefortrie krijgt uitgebreid belangstelling op VTM en VRT, en in zowat alle kranten en tijdschriften. De VRT werpt zich daarmee niet voor de eerste keer op als een propagandazender van islamitische terreur. Een onnozel en naïef wicht als Annelies Beck heeft in Ter Zake ook een Engelse haatimam (Anjem Choudary) die het hele Westen bedreigde, bedankt voor ‘sharing his views’. Wat de media hier doen, gaat veel verder dan ‘berichtgeving’. Ze maken werkelijk publiciteit voor een terrorist die nog altijd openlijk zijn liefde voor IS, voor Sharia4Belgium en voor Fouad Belkacem uitspreekt. Bovendien heeft Delefortrie zijn zoontje naar Osama Bin Laden genoemd.

Bart Schols, de interviewer van dienst in het VRT-programma ‘De Afspraak’ liet Delefortrie rustig zijn zegje doen over zelfmoordaanslagen, onthoofdingen en islamitische gruwelstraffen, die hij nodig vindt om de ‘vijand schrik aan te jagen’, zonder dat er ook maar de minste tegenspraak kwam. Wanneer iemand als Bart De Wever wordt geïnterviewd door een arrogant mens als Kathleen Cools, dan wordt hij al onderbroken en tegengesproken nog vóór hij zijn mond heeft opengedaan. Maar een jihadist als Delefortrie mag ongehinderd aan het woord blijven, zowel bij VRT als bij VTM.

Zijn boek wordt gepubliceerd bij Van Halewyck, ooit een gewaardeerd uitgever van fictie en non-fictie, maar ondertussen al lang verworden tot een sensatie-uitgevertje zonder principes. Tenzij misschien één: als het maar geld opbrengt. Van Halewyck is gefuseerd met uitgeverij Pelckmans, die onlangs contractbreuk pleegde met auteur Wim Van Rooy wiens vervolg op De malaise van de multiculturele samenleving ze zou uitgeven, Waarover men niet spreekt. Pelckmans vond het boek van Van Rooy te ‘discriminerend voor moslims’, maar heeft blijkbaar geen enkel bezwaar tegen de publicatie van een boek vol lof over de jihad, Islamitische Staat, zelfmoordaanslagen, Osama Bin Laden, Sharia4Belgium en Belkacem. Het boek van Wim Van Rooy verschijnt binnenkort bij de Nederlandse uitgeverij De Blauwe Tijger. Maar nog vóór het goed en wel in de boekhandel ligt, wordt het nu al door de media veroordeeld als islamofoob en discriminerend.

Algemeen hoofdredacteur van de VRT, Luc Rademakers, zegt in een interview met De Morgen over het gesprek met Delefortrie ‘dat het op zich al bedenkelijk (is) dat dergelijke figuren enorme media-aandacht krijgen’. Met andere woorden: Rademakers wéét niet eens wat er op zijn eigen redactie en onder zijn leiding bij de VRT gebeurt! Kan die man dan nog aanblijven? Kan een nepjournalist als Bart Schols nog aanblijven? Of, nog ruimer bekeken: mag een publieke omroep die wordt betaald met belastinggeld en publiciteit maakt voor een boek van een jihadist nog blijven bestaan? Misschien zouden ze al kunnen beginnen met alle partijdige en incompetente journalisten te ontslaan. Maar dat zal niet gebeuren, want Rademakers zegt in hetzelfde interview met De Morgen dat hij ‘geen reden ziet om iemand te ontslaan’.

Uiteraard zal jihadist Delefortrie binnenkort trots zitten te signeren op de Boekenbeurs en zullen er lange rijen staan aan te schuiven van kritiekloze, door de media verdwaasde Vlamingen die een handtekening willen van de ‘dappere Syriëstrijder’. Hij is immers op TV geweest en heeft met zijn boek in alle kranten en tijdschriften gestaan! Aan zo iemand kan de doorsnee Vlaming moeilijk weerstaan.

Als er één lichtpuntje is in dit hele mediaschandaal, dan is het misschien dat de kijkers deze keer massaal hebben gereageerd en hun woede en afschuw hebben uitgesproken. Of de media daar ook hun lessen uit zullen trekken, durf ik dan weer ten zeerste te betwijfelen.

Bekijk hier het laffe en collaborerende gesprek met Delefortrie: VRT-interview met een terrorist

Advertenties

9 gedachtes over “VRT en VTM: propagandazenders voor islamitische terreur

 1. Hulde mensen. Blijf dit soort zaken onder de aandacht brengen. Uiteindelijk wordt dan het volk er via de buurt, de kroeg, de vereniging, de verjaardag of een forum vanzelf eens me geconfronteerd en zullen de ogen opengaan. Want van de mainstream media moeten we het zeker niet hebben.

  Nog een oogopener
  The leftist thought police- Ben Shapiro

  Ben Shapiro legt prachtig uit hoe het in Amerika werkt en zo werkt het ook in Europa al jaren. Vooral de PvdA werd er in Nederland groot mee. Maar er is een kentering merkbaar. Steeds meer mensen raken overvraagd en allergisch voor omkerende nieuwspraak en ook selectieve weglating of verpolitiekte inkleuring van nieuws wordt dankzij beschikbaarheid van internet toch wat problematischer. We kunnen dat proces een handje helpen door waar we mensen tegen komen alvast iets van bewustwording van deze zaken te zaaien. Een aantal aardige issues om bewustmaking aan op te hangen:
  – vrij besteedbaar inkomen, daarmee ga je voorbij aan stijgend inkomen terwijl direct ook de overlevingskosten, heffingen en premies meer stijgen.
  – een veranderende samenleving. welke kant willen we op, welke vrijheden wensen we over zo’n vijftien jaar nog te hebben?
  – vrijheid van meningsuiting, waarom zou kritiek op islam, immigratie van structurele kostenposten of Europese dramdwang vanuit Brussel verboden moeten worden en waar leidt het toe mocht dat gebeuren?
  – woordkeuze en zinsopbouw. Even snel één voorbeeld: Wat is het verschil tussen rechtvaardigheid en sociale rechtvaardigheid eigenlijk? (Om de mensen bekend te maken met het fenomeen van sluipende omkering of nieuwspraak).

  NB: Breng de issues strategisch. Laat mensen zelf nadenken in plaats van ze te beleren want daardoor zullen mensen zich in eerste instantie gaan ingraven. Dat weerhoudt toch wat mensen ervan om het proces van zelf nadenken en mogelijk gevormde of er in gehamerde meningen te herzien op te starten.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s