Antwerpse Syrië-strijder schrijft boek: “Radicaal zijn is leuk”

YounnesMijn-persoonlijke-jihad

Dit stuk schorem, dat werd vrijgesproken voor zijn misdaden in Syrië, wordt geïnterviewd door De Morgen en op TV over zijn boek ‘Radicaal zijn is leuk’. Nog altijd verkondigt Delefortrie in het openbaar dat zijn grote held Sharia4Belgium-leider, Fouad Belkacem, is. Hij geeft openlijk toe dat hij tegen de politie heeft gelogen over zijn steun aan Islamitische Staat en mag overal uitbazuinen op welke manier de Belgische overheid de radicalisering zou moeten aanpakken. Dit stuk crapuul is verontwaardigd over het feit dat hij na zijn terugkeer uit Syrië, waar hij nota bene uit vrije wil naartoe was gegaan, geen bijstand kreeg van psychologen of psychiaters om zijn ‘oorlogstrauma’s’ te verwerken.

En zo iemand mag hier een boek publiceren en krijgt daar dan ook nog eens volop media-aandacht voor, terwijl een auteur als Wim Van Rooy zijn islam-kritisch boek, Waarover men niet spreekt, in Nederland moet publiceren, nadat uitgever Pelckmans contractbreuk heeft gepleegd. Van Rooy krijgt geen of alleen maar negatieve media-aandacht en wordt uitgescholden voor islamofoob en neo-nazi.

Delefortrie had voor jaren in de gevangenis moeten zitten. In plaats daarvan wordt hij uitgebreid geïnterviewd. Gewoon ziekelijk. Ik begrijp dan ook niet waarom iemand nog geld wil wegsmijten aan pro-islamitische kranten en tijdschriften als De Morgen, De Standaard en Knack. 

Vier weken lang zat Sharia4Belgium-lid Michael ‘Younnes’ Delefortrie als IS-strijder in Syrië. Vorig jaar kreeg hij op het Sharia4Belgium-proces een milde…

Bron: Longread: Antwerpse Syrië-strijder schrijft boek: “Radicaal zijn is leuk” | Interview | De Morgen en VTM

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s