Open brief VRT-medewerkers aan Vlaamse regering

Open brief VRT

Goedele Wachters

Heel wat VRT-medewerkers hebben zich in een brief tot de Vlaamse regering gericht om de naderende besparingen bij de publieke omroep af te wenden.

‘De afgelopen dagen is er heel wat over onze hoofden heen besproken’, zo begint de brief. Dat is nu juist wat de VRT al jarenlang doet: gekleurde berichtgeving over de hoofden van de mensen heen geven. De VRT is altijd nogal eenzijdig (links) geweest in haar berichtgeving, maar de jongste tijd, en dan vooral in verband met het nieuws over de asielcrisis en de ‘multiculturele’ samenleving, loopt het echt de spuigaten uit.

Zelden of nooit is er een kritische noot te horen over wat de instroom van ‘vluchtelingen’ in Europa of over de almaar toenemende problemen met de ‘multiculti-maatschappij’. De ‘specialisten’ en ‘experts’ die aan het woord worden gelaten zijn steevast dezelfde vooringenomen blaaskaken die hun eigen grote gelijk komen verspreiden. Tegenstemmen krijgen we niet te horen, duidingsprogramma’s tonen altijd maar één kant van de werkelijkheid, beeldverslagen worden gemanipuleerd om maximaal op de emoties van de kijkers in te spelen, enz. Bovendien lijkt het er meer en meer op alsof de VRT de spreekbuis van de islam is geworden.

Objectiviteit – toch een eerste vereiste voor ernstige journalistiek – is ver zoek. De arrogante lichaamstaal van iemand als Goedele Wachters is niet meer om aan te zien en het beverige stemmetje van Martine Tanghe telkens wanneer ze het over moslims en vluchtelingen heeft, is dat van een slechte soapactrice.

Als een openbare omroep die met belastinggeld overeind wordt gehouden niet meer de moeite kan opbrengen om feitelijk nieuws te brengen, maar – integendeel – een propagandazender wordt van politiek links en van de islam, dan kan er – wat mij betreft – niet genoeg worden bespaard.

Als er ontslagen vallen, dan stel ik voor om met de voltallige nieuwsredactie te beginnen. Want die is hoogdringend aan vervanging toe.

Bron: LETTERLIJK. Open brief VRT-medewerkers aan Vlaamse regering – De Standaard

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s