“Volgend jaar willen we weer slachten”

De moslimgemeenschappen uit Sint-Niklaas zijn ‘erg teleurgesteld, boos en beledigd’ omdat ze dit jaar geen schaap onverdoofd de keel mochten oversnijden. ‘Hoe zouden jullie zich voelen als de minister voor Natuur plots zou beslissen dat er op Kerstmis géén kerstbomen meer gekapt mochten worden?, vroegen ze zich af.

Zijn die mensen nu echt zo dom of willen ze het gewoonweg niet begrijpen? Het gaat hier niet om het in vraag stellen van een traditie of een religieus gebruik. Het gaat hier over het onverdoofd slachten van een dier! Als de moslims niet zo koppig zouden zijn en aanvaarden dat het in de 21e eeuw niet meer kan en mag om een dier nodeloos te doen lijden, dan had hun ‘offerfeest’ gewoon door kunnen gaan.

Dat onverdoofd slachten nog altijd wordt toegelaten in erkende slachthuizen is een schande, die in stand wordt gehouden door CD&V, VLD, Groen en S-PA. Ook deze politieke partijen vinden immers dat ‘religieuze rituelen’, hoe barbaars ook, boven de wet staan. Als de Inca’s nog leefden, dan zouden ze – volgens deze kromme logica – ook mensenoffers moeten toestaan.

Ahmed Haarouch en Abdallah El Boujaddayni van de vzw El Houda in Sint-Niklaas ‘eisen’ dat er voor volgend jaar een oplossing komt. Die oplossing is er, zoals reeds herhaaldelijk gezegd. Volgens deze fanatieke moslims ‘toont de overheid geen empathie, zelfs geen ruimte voor enige discussie’. Die discussie is al jarenlang aan de gang, maar het zijn alweer de moslims die voor geen enkele reden vatbaar zijn. Haarouch en El Boujaddayni beweren dat ze democratisch denken en ‘geloof en politiek’ gescheiden willen houden. Pardon? De islam krijgt juist zoveel tegenwind omdat religie en ideologie er hand in hand samengaan. En wie democratisch denkt, aanvaardt ook de mening van de meerderheid die wordt omgezet in wet. En de meerderheid van de Belgische bevolking wil – neen, eist – dat er einde komt aan de gruwel van het onverdoofd slachten, óók in de erkende slachthuizen!

In Zottegem waren de moslims dan weer kwaad omdat ze het slachten op een scherm moesten volgen in plaats van er met hun neus – ook de kinderen – bovenop te staan. Ze hadden de afschuwelijke doodsstrijd van de geofferde dieren liever ‘live’ meegemaakt.

Dankzij een moedig minister als Ben Weyts – in tegenstelling tot bijvoorbeeld lafaards als CD&V-staatssecretaris Bianca Debaets en CD&V-parlementslid Sonja Claes – is er tijdens het jaarlijkse offer’feest’ heel wat dierenleed voorkomen. Maar we zijn er nog bijlange niet. Er moet dringend een TOTAALVERBOD komen op onverdoofd slachten, óók in de erkende slachthuizen, waar die gruwel dag in dag uit plaatsvindt.

Wie van onze politieke leiders wérkelijk begaan is met dierenleed en wie niet weten we ondertussen.

Bron: “Volgend jaar willen we weer slachten” | HLN Sint-Niklaas

Advertenties

Een gedachte over ““Volgend jaar willen we weer slachten”

  1. Ik prijs Ben Weyts. Ben het er helemaal mee eens dat onverdoofd slachten verboden moet worden. En het argument van de moslimgemeenschap over de kerstbomenlaat nergens op. De kerstbomen worden speciaal gekweekt en vele mensen nemen tegenwoordig een kunstboom juist om het kappen tegen te gaan. Dieren horen niet te lijden door toedoen van de mens, voor geen enkel doel!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s