Debaets blijft ritueel slachten verdedigen

Bianca Debaets

Bianca Debaets (CD&V) is onder meer staatssecretaris voor Dierenwelzijn in Brussel. In die hoedanigheid heeft zij er alles aan gedaan om ook dit jaar nog tijdelijke slachtvloeren te laten installeren. Zij is daarmee ingegaan tegen een regelgeving van Europa én tegen de Raad van State die een negatief advies had gegeven.

Debaets noemt dit ‘de meest diervriendelijke oplossing’. En dat stuk onbenul is bevoegd voor dierenwelzijn! Vervolgens maakt ze een vergelijking waaruit blijkt hoe dom deze vrouw wel is: ‘De rechter die vorige week uitspraak deed en een verbod wil instellen, deed een opmerkelijke uitspraak door zelf te willen aangeven hoe moslims hun religieuze rituelen moeten invullen. Stel je even voor dat een rechter zou zeggen: waarom moeten katholieken in het huwelijk kunnen treden? Er is toch ook het alternatief, evenwaardig ritueel van het samenlevingscontract? Waarom hebben vrijmetselaars een loge nodig? Ze kunnen toch naar het alternatief van het lokaal cultuurcentrum?’

Domme Debaets vindt de keuze tussen in het huwelijk treden of samenwonen dus hetzelfde als die tussen een schaap op een afschuwelijke manier slachten of een gift doen. Dit mens begrijpt dus niet dat het hier om dierenwelzijn gaat, uitgerekend datgene waarvoor ze ‘bevoegd’ zou moeten zijn.

In de aanloop naar het offer’feest’ heb ik een petitie online gezet tégen onverdoofd slachten en vóór het ontslag van Debaets. Bijna 5000 mensen hebben ze ondertekend.

Bron: Debaets: ‘Omgaan met religieuze minderheden is geen fait divers’ | Brusselnieuws

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s