Ziehier de ‘waterboerka’

Boerkini’s

Een moslimmeisje is bij het ‘Interfederaal Gelijkekansencentrum’ (IGK) gaan klagen (veel anders doen moslims niet) omdat ze in de Antwerpse zwembaden geen ‘boerkini’ mag dragen, en dat vindt ze een schending van ‘haar religieuze rechten’. Een boerkini, dat ziet er zo uit.

BourkiniBoerkini

Zij moet hebben gedacht dat onze zwembaden dienen om aan diepzeeduiken te doen, veronderstel ik. Alleen de gezichtbedekkende duikbril ontbreekt nog. Natúúrlijk gaf IGK-directeur Patrick Charlier haar onmiddellijk gelijk! Of wat dacht u? Gelukkig beschikt schepen Fons Duchateau (N-VA) over meer gezond verstand. Hij wil het verbod op islamitische duikerspakken absoluut handhaven. Waarop Charlier liet weten dat de beslissing van Duchateau ‘op gespannen voet staat met de antidiscriminatiewetgeving’.

Hoezo? Mogen moslims dan niet gaan zwemmen in onze zwembaden? Dat mogen ze zeker. Alleen niet in een overkleed. Van discriminatie kan dus geen sprake zijn. Het IGK toont hier nogmaals mee aan wat voor een idiote organisatie het wel is. En in dat soort betuttelende KGB-achtige clubjes moet onze samenleving haar geld blijven steken.

Als er ooit een toelating zou komen voor zo’n ‘waterboerka’, dan stel ik voor dat alle mannen zich in het zwembad aanbieden in duikerspak, met bril, snorkel en zwemvliezen. De ‘moslima’s’ blijven ondertussen, zoals iedereen, welkom in de Antwerpse zwembaden. Maar hun belachelijke ‘boerkini’ bewaren ze maar om er thuis mee onder de douche te gaan staan of in bad mee te gaan liggen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s