Twee linkse domme dames

Met de regelmaat van de klok spuien Kathleen Van Brempt (SP.A) en Meyrem Almaci (Groen) hun gif over al wie bedenkingen heeft bij de ongecontroleerde en eindeloze toestroom van ‘vluchtelingen’. Dat Van Brempt niet ‘helemaal bij haar hoofd is’, merk je meteen wanneer ze weer eens met haar schuddebollende arrogante kop op televisie verschijnt. Gewoon zeeziek word je van dat mens. Almaci ziet er almaar grimmiger en gefrustreerder uit. Dat is waarschijnlijk te wijten aan haar Turkse afkomst. Moslims kunnen het immers moeilijk verkroppen dat ze niet krijgen wat ze willen, en worden dan boos en kwaadaardig.

Volgens Almaci (op wie ik godbetert in lang vervlogen tijden nog ooit mijn stem heb uitgebracht, mea maxima culpa) hebben we in Europa ‘nood aan leiders met visie en lef’. Mutti Merkel, die Europa heeft opgezadeld met een vloedgolf van migranten, is voor haar het lichtende voorbeeld. Wat de rest van Europa (niet) doet, noemt Almaci een ‘verrottingsstrategie’. Tegenover het Hongarije van Victor Orban spreekt ze, in navolging van Mama Merkel, dreigende taal: grenzen open of sancties!

Als het van Groen en rondborstige Mama Almaci afhangt, dan mogen we hier onder de voet worden gelopen door de halve wereld en is het over enkele jaren de islam die het hier voor het zeggen heeft. Groen, dat ooit mijn volledige sympathie en steun had, is zelf een ‘verrottingspartij’ geworden, waarvan ik hoop dat ze bij de volgende verkiezingen de kiesdrempel niet meer haalt. Ik denk trouwens dat ze daar glansrijk in zal slagen.

Schuddebol Van Brempt, het knagende geweten van de socialisten, noemt de vluchtelingencrisis ernstig. Maar wat nog véél erger is, aldus neurotische Katrien, is ‘de manier waarop de lidstaten ermee omspringen’. Zij verwijt de ‘natiestaten’ egoïsme en gebrek aan solidariteit. De grenzen opnieuw sluiten, vindt Van Brempt geen goed idee. Want het is juist Schengen dat ‘de Europese identiteit heeft opgebouwd’. Zou Van Brempt, door al dat hoofdschudden, een ‘verwarde vrouw’ zijn geworden? Een Europese identiteit heeft en zal immers nooit bestaan.

Wat er door die losbollige kop van Van Brempt spookt, wordt wat later in het artikel duidelijk: ‘zolang de leiders van de lidstaten het laatste woord hebben in de Unie, zal eigenbelang het halen van een gemeenschappelijk Europees belang’, schrijft ze daar. De huidige nationale leiders noemt ze ‘angsthazen’, terwijl Juncker, die andere sufkop, voor haar hét voorbeeld is, de man die iedereen weer ‘tracht samen te brengen’.

Van Brempt wil dus dat geen enkele lidstaat nog zeggenschap heeft over wat er in eigen land gebeurt, en dat Europa alles kan en mag beslissen. In haar trillende hoofd speelt dan ook de ziekelijke gedachte aan een nieuw soort volk, een dat geen enkele identiteit of nationaliteit meer bezit. En hoe wil ze dat voor elkaar krijgen? Door de bestaande bevolking te ‘verdunnen’ met een vloedgolf van migranten, die voor 95 procent uit moslims bestaat. Wat er met de oorspronkelijke inwoners van de Europese landen gebeurt, daar trekt deze neurotische zwaaibol zich niks van aan. In haar wildste dromen zit ze al hoog verheven boven het nieuwe volk dat, zoals Schaüble en Mutti Merkel onlangs nog zegden, maar moet leren leven met een geïslamiseerd Europa.

We kunnen alleen maar hopen dat Van Brempt zó hard met haar dwaze kop blijft schudden, dat hij er vroeg of laat afvalt.

Meyrem Almaci in Knack en Kathleen Van Brempt in Knack

Advertenties

Een gedachte over “Twee linkse domme dames

  1. Duitsland heeft Europa al tweemaal met een (wereld)oorlog vernield. Ditmaal is de modus operandi anders en verfijnder, meer postmodern: men overspoelt dit continent met mensen die uit een cultuur komen die haaks staat op de liberale rechtsorde en die dit continent vanbinnen uithollen. En zo zal Europa voor de derde keer – door het Duitsland van Merkel ditmaal – verwoest worden, en onze elite stemt daar hartelijk mee in. Wie anders zegt, krijgt het label populist aangesmeerd. De elite echter construeert haar eigen populisme, en wordt daar dan nog rijkelijk voor betaald.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s